Talouden korjausliike

Suomessa synkistellään laman keskellä. Vientituotteidemme ja palvelujen kysyntä on heikkoa. Ja seuraukset tuntuvat. Ylläpidämme korkeaa elintasoamme, hyvinvointiyhteiskuntaa velalla. Syömme iloisesti lastemme ja lastenlastemme eväitä. Velkaelvytys ei ole toiminut. Ei ole pystytty luomaan lisää työtä ulkomaankauppaa harjoittavissa yrityksissä.

On tehtävä KORJAUSLIIKE vientiteollisuuden, erityisesti pienten ja keskisuurten vientiyritysten työn lisäämiseksi. Tarvitaan visio tulevaisuuden suunnasta. Vision meille tarjosivat Anders Borg ja Juhana Vartiainen. Samoja lääkkeitä meille ovat pitkään tarjonneet Juhana Vartiainen, Sixten Korkman, Raimo Sailas sekä monien taloudellisten tutkimuslaitosten ja pankkien asiantuntijat. Lääkkeiden nielemien on ollut Suomessa vain ylivoimaisen vaikeaa. Ja tauti vain pahenee ja pahenee, jos lääkkeitä ei edelleenkään niellä.

Tämän päivän varsinaiset ulkomaanmarkkinat ovat EU:n sisämarkkinoiden ja läntisten teollisuusmaiden ulkopuolella kehittyvissä talouksissa. Pään nosto synkistelystä näyttää meille, että kehittyvillä markkinoilla on kysyntää suomalaisille tuotteille ja palveluille. Meidän tulee tiedostaa kysyntä ja rehellisesti huomata, että tietomme ja toimintakykymme kehittyvien maiden kasvumarkkinoiden hyödyntämisessä on rajoittunutta. Pitämällä huolen eurooppalaisesta kilpailukyvystämme luomme edellytykset pärjätä myös Aasian, Afrikan, Latinalaisen Amerikan ja Lähi- idän kasvavilla markkinoilla. Nämä alueet tarjoavat markkinoita suomalaiselle teknologiaviennille: cleantech, biotalous, terveysteknologia, terveyteen liittyvät tuotteet (Ksylitol, laktoosittomat tuotteet jne.), elintarvikkeet jne.

Nyt vaan rohkeasti ylös, ulos ja uusille markkina-alueille.

Kommentoi